Dömös

A szállás Dömösön, a Duna kanyarulatának közepén elhelyezkedő kis faluban található. Szentendrétől Esztergomig ezt sokan mondják magukról, de nekünk, Dömösieknek ez nem vitás, mi vagyunk a Dunakanyar közepén és punktum.

A település csodálatos természeti adottságai már évszázadokkal ezelőtt letelepedésre ösztönözték az embereket, ennek eredményeként majd ezer éves történelmi emlékkel, a Dömösi Prépostság máig megmaradt altemplomával büszkélkedhetünk.

A falu varázsa egy évszázaddal ezelőtt, a polgárosodással megjelenő természetjárás szélesebb elterjedésével teljesedhetett ki. Ekkor jelentek meg az első művészek is, akik a maguk érzékeny világlátásával terjesztették e királyi vidék pompájának hírét. Sokszínűsége ma már, a kiterjedt turistaút hálózatnak, a vendéglátóhelyeknek, a turisztikai attrakcióknak köszönhetően mindenki számára elérhetővé vált.

Túraútvonalak és programlehetőségek Dömösön

Dömösön számtalan kedvelt túraútvonal csalogatja a kirándulni vágyókat: a Rám-szakadék, a Vadállókövek és a Prédikálószék, Dobogókő, a folyó túlpartján a Szent Mihály-hegy a remete barlangokkal - csak, hogy a legkedveltebbeket említsük. A faluban lovaglási lehetőség is van, a meleg napokon pedig a helyi kemping medencéje nyújt felfrissülési lehetőséget.

Lefogalalnád szálláshelyed?
Itt megteheted!