Prédikálószék és
a Vadálló-kövek

Prédikálószék a Visegrádi-hegység egyik legmagasabb és leggyönyörűbb csúcsa. A 639 m magas andezit sziklán, megcsodálhatjuk a gyönyörű panorámát: a kanyargó Duna mellől kiemelkednek Visegrád lágy domborulatai és távolabbi Vác fölé magasodó a Naszály csúcsa. A hegytetőre érve megpihenhetünk és teljesen elveszhetünk a Dunakanyar, és Börzsöny lenyűgöző látványban.

A csúcsra vezető utat a 14-15 millió évvel ezelőtti vulkáni működés következőében kialakult sziklaalakzatok és a köztük kígyózó ösvények teszik még izgalmasabbá. A Vadálló-kövek egyedi alakja egyedülálló látványt tár a látogatók elé, ami nem fogható semmi máshoz.

A Prédikátorszék könnyen megközelíthető Dömös felöl, Dobogókőről illetve a Rám-szakadékon keresztül is. A hegytetőn felállított kereszt és szikla mellett elterülő piknikezésre alkalmas asztalokon méltóképpen megkoronázhatjuk a túránkat, amit nem csak a túrázás kedvelőinek hanem gyermekeknek és családoknak is ajánlunk.

A szálláshelytől számítva a túra 18 km hosszú, kényelmes tempóban 6 óra alatt megtehető. Figyelem! A túraútvonal egyes szakaszai meredekek, de legalább annál jobban esik majd a hűsítő ital a szállás verandáján!

Lefogalalnád szálláshelyed?
Itt megteheted!