Rám-szakadék

A Rám-szakadék az egyik legkedveltebb túraútvonal a Dunakanyarban, évente több tízezer kiránduló keresi fel. A Dobogókő és Dömös között 1 km hosszan húzódó terület felidézi a vadregények izgalmas tájait. A korlátokkal, kapaszkodókkal és létrákkal biztosított sziklás szurdokban átélhetjük életünk egyik legkalandosabb élményét. A túra során részesei lehetünk a szurdok lélegzet elállító vízeséseinek látványában. Létrákon mászva és a természettel dacolva, megcsodálhatjuk a 15 millió évvel ezelőtti vulkanikus tevékenység káprázatos nyomait. A túraút teljesen kiépített, biztonásogsan végigjárható, így az egész családnak - gyerekeknek és felnőtteknek - izgalmas kikapcsolódási lehetőséget jelent.

A szakadék megállíthatatlanul kalauzol el minket a 35 métert is meghaladó mélységeibe majd egy szem pillantást alatt emel fel, hogy megcsodálhassuk a sziklás szurdok elénk táruló gyönyörű látványt.

A Rám-szakadékot két irányból, Dobogókő és Dömös felől is meg lehet közelíteni. Azonban, ajánlott lentről, Dömös irányából nekivágni életünk felejthetetlen kalandjának. Felfelé mászni sokkal biztonságosabb illetve így a keskeny szakaszokon is elkerülhető a látogatók torlódása.

Magyarország egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja tökéletes program az aktív pihenés kedvelőinek, a túrázni vágyóknak és a kalandot keresőknek. A túra hossza 8 km, ami hosszabb pihenők nélkül mindössze 3 óra alatt megtehető.

Semmiképp se hagyd otthon vízálló túracipődet illetve ne felejts el tájékozódni az időjárásról, kellemes túrázást!

A Rám-szakadék bejárata a szállástól 1 km-re található.

Lefogalalnád szálláshelyed?
Itt megteheted!