Történetünk

A szálláshely története


A Villa Panorama Artist 2016-ban nyitotta meg kapuit a Dunakanyar szívében. A szállás Dömösön található, Budapesttől mintegy 45 km-re, Visegrád szomszédságában. A szálláshely Dömös és - túlzás nélkül - a Duna kanyarulatának egyik legszebb pontján helyezkedik el. Az épületet a Pilis hegyei és a Duna-Ipoly Nemzeti Park erdőségei övezik, előtte pedig csodás panoráma tárul fel - az egész Dunakanyar Visegrádtól Szobig a "lábunk előtt hever". Ez a környezet valóban megihleti, inspirálja az embert, nem véletlenül szolgált évtizedeken keresztül művészek alkotóhelyeként.

A szállás az egykori dömösi művésztelep, alkotóház átalakításával jött létre, melyet 1906-ban építettek.

Természet, nyugalom, csodás környezet, gyönyörű panoráma és a szálláshely több mint 100 éves, bájos épülete fogadja a a szálláshelyen a vendéget. A teraszon üldögélve a Duna és a folyóba rohanó hegyek keretezte kilátásban gyönyörködve, a 3000 négyzetméteres kertben sétálva vagy grillezve teljesen feltöltődhetünk.

A felújított-modernizált, összkomfortos egykori művészvilla 8 fő elszállásolására alkalmas, nappalival, hálószobákkal, teljesen felszerelt konyhával és fürdővel, panorámás terasszal ideális szálláshely családoknak, baráti társaságoknak, pároknak.


Az épület története - művészvillából panorámás szállás


A Villát Krutsay Ferenc festő és középiskolai rajztanár építtette 1906-ban. Krutsay Ferenc a Máramarosi nagybánya mellett, Csókáson született 1868-ban. Művészeti pályára, festőnek készült ezért a Budapesti Mintarajziskolában kezdte el a tanulmányait, Mestere: Lotz Károly volt. Ezt követően Münchenben Hollósy Simonnnál, majd Párizsban Lefebvrenél és Fleurynél folytatta művészeti tanulmányait.

1893-tól Budapesten élt és dolgozott egészen az 1924-ben bekövetkezett haláláig. 1906-tól, majd húsz éven át a nyári időszakokat alkotómunkával töltötte itt Dömösön, ebben a villában.

1947-től a Képzőművészeti Szövetség művésztelepeként működött.

A szálláshely és környéke 1939-ben (Forrás: hungaricana.hu)

Lefogalalnád szálláshelyed?
Itt megteheted!